Vuosi 2020

Julkaistu 01.12.2019

11.7.2020

Tervetuloa viettämään ajokoiraväen elokuista iltaa kanssamme. Olemme panostaneet paljon, että viikonloppu onnistuu jälleen ilman suurempia mutinoita. Kesätapahtuman esiintyjäksi olemme pyytäneet ja onneksi myös saaneet viime vuonna esiintymässä olleen Minna Äikäksen. 

Toivotamme jäsenet perheineen, koemaastojen luotuttajat, yhteistyökumppanit ja kaikki muutkin viikonlopun ajokoirien ystävät lämpimästi tervetulleeksi Punttisilimään ajokoiraväen kesätapahtumaan!

Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen hallitus

****

15.6.2020

4.6.2020

****

4.6.2020

****

Virtuaalinen Koiran Päivä 24.4.

Valtakunnallista koiranpäivää vietetään vuosittain 24. huhtikuuta. Koiranpäivällä Suomen Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä, korostaa pehmeitä ja lämpimiä arvoja sekä kertoa koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa. Kennelliiton tavoitteena on saada Koiranpäivä myös almanakkaan.

Koiranpäivällä on vuosittain oma vaihtuva teemansa. Tänä vuonna Koiranpäivän teemana on kaikki erilaisia, kaikki yhtä rakkaita. Tämän vuoden teemalla Kennelliitto haluaa muistuttaa, että kaikki koirat rotuun tai karvoihin katsomatta ansaitsevat yhtä paljon rakkautta ja huolenpitoa. Ihmisten tehtävänä on tarjota parhaille ystäville hyvä arki, jossa koirien tarpeet täyttyvät.

Vallitsevien olosuhteiden johdosta Koiranpäivä on tänä vuonna virtuaalinen. Kennelliitto on haastanut kaikki koiranomistajat, harrastajat ja rotujärjestöt sekä -yhdistykset mukaan keksimään kaikkea kivaa tekemistä ja somehaasteita koirille omistajineen. Kennelliitto kannustaa koiranomistajia julkaisemaan kuvia, videoita, temppuhaasteita jne sosiaalisessa mediassa tunnisteella #koiranpäivä2020. Jokainen voi miettiä, miten hyvää elämää koiran kanssa voi jakaa muillekin sosiaalisessa mediassa ja muilla alustoilla.

Pohjois-Savon Kennelpiiri on vuosittain juhlistanut Koiranpäivää eri puolilla Pohjois-Savoa järjestetyillä Koiranpäivän tapahtumilla, jossa on palkittu vuosittain Pohjois-Savon Kennelpiirin Vuoden Koira. Tänä vuonna tapahtuma oli suunniteltu Nilsiään, jossa käytännön järjestelyjä olisi hoitanut paikallinen yhdistys Kivat Kirsut Ry. Itse tapahtumaa ei voida järjestää, mutta Pohjois-Savon Kennelpiiri palkitsee Koiranpäivänä Vuoden Koiran. Tällä palkitsemisella on huomioitu yleensä yhteiskunnallisesti ansioituneita pohjoissavolaisia koiria. Pohjois-Savon Kennelpiirin Vuoden Koira julkistetaan Koiranpäivänä 24.4.2020 klo 16.00 jälkeen mm. Kennelpiirin Facebook- ja internetsivuilla.

 Lisätiedot: Sari Holopainen p. 044 307 8850 sariholopainen@hotmail.com

****

18.3.2020

Kaikki koiraharrastustapahtumat on peruttu. Myös Mehtäkoera -näyttely peruttiin, seuraavan kerran näyttely pidetään 22.5.2021, SAJ:n Kettukilvan tukierkkari 1.8.2021. Yhdistys ei kokoonnu ennen kesäkuuta. Hallitus pitää skype-kokouksia ennen tätä. Seurailkaa ilmoittelua.

****

SAJ:n valtakunnalliset jalostuspäivät pidetään 15.8.2020 Punttisilimässä
SAJ:n jalostustoimikunta järjestää Punttisilimässä 15.8. ajokoirien jalostuspäivän, jonka yhtenä ohjelmanumerona on suomenajokoiran PEVISA -ohjelma. Vanhalle PEVISA -ohjelmalle järjestö esittää jatkoaikaa vuoden 2021 loppuun saakka. 

****

28.2.2020

  • Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen vuosikokous pidettiin 27.2.2020 Punttisilimässä. Paikalla oli 61 yhdistyksen jäsentä, valtakirjoja ei esitetty.
  • Kokouksen puheenjohtajana toimi Kennelpiirin puheenjohtaja Erkki Savolainen ja sihteerinä yhdistyksen sihteeri Eija Airaksinen.
  • Puheenjohtajaksi vuodelle 2020 esitettiin ja yksimielisesti valittiin jatkamaan Seppo Soininen.
  • Hallituksen erovuoroisista jäsenistä jatkavat Suvi Tikkanen (Erik Miettinen), Sami-Severi Laukkanen (Jouni Kauppinen) ja Matti Karppinen (Paavo Soininen)
  • Yhdistyksen jäsenmaksuksi vuodelle 2021 määrättiin entiset vuosijäseneltä 10€, ainaisjäsenelle 100€ ja nuorisojäsenelle, alle 18 vuotta, emme peri jäsenmaksua.
  • Hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla, josta kiitos jäsenistölle.
  • Hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen sihteeriksi valittiin jatkamaan Eija Airaksinen, rahastonhoitajaksi Matti Karppinen, varapuheenjohtajaksi Tomi Laakkonen ja jäsensihteeriksi Risto Kuivalainen.

Jaostojen puheenjohtajiksi hallitus nimesi:
- keskuspaikkatoimikunta: Seppo Soininen
- koetoimikunta: Matti Karppinen
- keittiötiimi: Suvi Tikkanen
- näyttelytoimikunta: Kari Leppänen
- nuorisotoimikunta: Sami Laukkanen

Jos haluaisit tulla mukaan yhdistyksen toimintaan, niin olet tervetullut, tekijöitä tarvitaan aina. Ota yhteyttä jaoston puheenjohtajaan. Jaoston jäsenet nimetään 30.3. pidettävässä hallituksen kokouksessa.

VUOSIKOKOUKSESSA PALKITUT JA MUISTAMISET

T: Hallitus 2020

****

Suomenajokoiran terveysasioista keskusteltiin vuosikokouksen yhteydessä ja tehtiin pohjoissavolaisten esitys suomenajokoiran pevisaan.

Mielestämme punaisella merkittyt asiat tulee ottaa huomioon suomenajokoiran perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmassa (PEVISA) -ohjelmaan ja olla  rekisteröinnin ehtona?

Yhdistelmän sukusiitosasteen rajoitus, ss 10%
Yhdistelmän sukusiitosasteen rajoitus, ss 6,25%
Jälkeläismäärärajoitus 150 kpl
Jälkeläismäärärajoitus 120 kpl
Jälkeläismäärärajoitus 100 kpl
Jälkeläismäärärajoitus 80 kpl
Jälkeläismäärärajoitus 60 kpl
Vanhempien lonkkadysplasia -lausunto ennen jalostuskäyttöä
Vanhempien lonkkadysplasia -lausunto ennen toista pentuetta
Vanhempien kyynärdysplasia -lausunto ennen jalostuskäyttöä
Vanhempien kyynärdysplasia -lausunto ennen toista pentuetta
Yhdistelmän yhteenlaskettu lonkkaindeksi vähintään 200
Kyynärdysplasia -lausunnon 1 tai 2 saaneen koiran parituskumppanin kuvaustuloksen tulee olla 0
Sydämen auskultaatio (sydänkuuntelu)
Silmäpeilaus
Spondyloosi- ja LTV -tutkimukset (selän, rinta- ja lannerangan kuvaus)
Polvilumpion luksaatio
Ataksia -geenitestaus
Polveutumismääritys ja geenipassi
Ei pesivaa / KYLLÄ PEVISA
Jokin muu, mikä?

Ajokoesääntöihin esitettäviä muutoksia pohjoissavolaiset pitivät pääosin hyvänä. Yhdistyksen vuosikokousedustajat Kari Juutilainen ja Seppo Soininen evästettiin tehtävään.

****

10.2.2020

VUOSIKOKOUKSET LÄHESTYY

Yhdistyksen vuosikokous pidetään Punttisilimässä 27.2. klo 19. alkaen. Hallitus on lähettänyt jäsenpostin 31.1.2020. Posti sisälsi

Suomen Ajokoirajärjestön vuosikokousasioihin pääsette tutustumaan tämän linkin kautta. Vuosikokouksen SAJ järjestää 21.3. Ylivieskassa. Yhdistys järjestää perinteisen bussimatkan, matkalle lähdetään perjantaina klo 13. Kuopion Pitkälahden ABC:ltä ja saavutaan takaisin sunnuntaina. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen kyydin maksutta, majoituksen maksaa jokainen itse.

****

19.1.2020
SAJ:n kokoukseen yhteisellä kyydillä

Yhdistys järjestää SAJ:n vuosikokoukseen Ylivieskaan vuosikokousmatkan bussilla. Kyydin kustantaa jäsenilleen yhdistys, jäsenet maksavat itse majoituksen ja ruokailut. Yhteyshenkilönä toimii Kuivalaisen Risto, halukkaat voivat olla yhteidessä häneen. Sopikaa hänen kanssaa samalla majoittumisesta. Lähtö perjantaina 20.3. vuosikokous 21.3. ja päänäyttely 22.3. Risto: risto.kuivalainen (at) gmail.com, puhelin 0400 916 731

****

6.1.2020
Hyvät jäsenet, muistakaa ilmoittaa!

****
6.1.2020
Vuosikokous pidetään 27.2.2020 klo 19. alkaen Punttisilimässä, kahvit klo 18. Laittakaapa jo kalenteriinne ylös. Tervetuloa sankoin joukoin! Jäsenposti lähtee postiin helmikuun ensimmäisellä viikolla. Posti sisältää perinteisesti jäsenmaksulaskun, vuosikokouskutsun sekä vuoden ensimmäisen jäsenkirjeen. 

Hallitus

****
1.1.2020
Kiitos päättyneestä toimintavuodesta ja hyvää alkavaa ajokoiravuotta kaikille jäsenille perheineen, yhteistyökumppaneille sekä ajokoirista pitäville!

****

Vanhemmat uutiset

Yhdistyksen tilinumero on 
FI32 5482 3720 0077 07

Y-tunnus 0719818-7